Bláznivý strom před Palladiem znázorní odvrácenou stranu Vánoc

Praha, 26. prosince 2011 – Občanské sdružení Educon umístí před obchodním domem Palladium v Praze speciální vánoční strom z odpadků, upozorňující na vysokou a zbytečnou spotřebu plastů o Vánocích. Akce proběhne v úterý 27. prosince od 14:00. Kolemjdoucím budou během akce rozdávány tašky pod heslem: „Jedna taška stačí, drahoušku.“

Na nepřiměřenou a zbytečnou spotřebu zejména plastů o Vánočních svátcích upozorní 27.12. 2011 od 14:00 speciální strom z tradičních vánočních odpadků. Instalace bude umístěna před obchodním centrem Palladium na Náměstí republiky.

Cílem akce je poukázat na to, že spotřeba převážně plastových nákupních tašek je o Vánocích zbytečně vysoká a informovat o dopadech nadměrného spotřebního chování na Západě na situaci životního prostředí v rozvojových zemích.

Dobrovolníci občanského sdružení Educon budou nakupujícím v OC Palladium rozdávat speciální recyklované nákupní tašky s mottem „Jedna taška stačí, drahoušku!“ a nabádat je aby jejich využíváním snížili celkovou vánoční spotřebu alespoň tímto jednoduchým způsobem.
Akce probíhá v rámci mezinárodního projektu Životní styl pro Rozvojové cíle tisíciletí (Lifestyle and MDG's).

Kontakt pro média:
Ivona Remundová, Tel: 775138437, ivona.remundova@email.cz
Jana Pokorná, Tel. 777649845, jana.pokorna@educon.cz

Ke stažení

Evropská komise

Projekt probíhá s podporou Evropské komise.